8 november 2014
14:00

Älvsjö AIK p05 vit

Referat: BP P05-3 - Älvsjö AIK p05 vit

Hemma matchen mot Älvsjö AIK vit blev flyttad till Älvsjö IP och vi kom till spel med 13 laddade killar.

Det började med ett fantastiskt passningsspel redan från start. Vi kommer till ett avslut redan i första minuten, dock utan resultat. Två minuter senare kommer utdelningen. Filip bryter en passning från Älvsjö och sätter distinkt dit 1-0. Resultatmässigt är det sedan en jämn match, men det mesta av spelet är förlagt till deras planhalva. Båda uppställningarna spelar en väldigt fin fotboll men vi lyckas inte sätta dit bollen i mål. Älvsjö har några kontringar men oftast står våra backar rätt och bryter tidigt på våran planhalva. I halvlekens sista minut skapar vi en hörna från höger och den slår Alvin in framför mål och målvakten kan inte hålla den, så från ca 1 meter sätter Lucas dit 2-0, vilket också är resultatet i paus. Första halvlek var så bra så jag kunde bara uppmana killarna att fortsätta med hårt jobb och fint passningsspel.
I andra halvlek får vi en rivstart. Redan efter 21 sekunder så snor Filip bollen från backarna och sätter dit 3-0. Direkt på avspark bryter vi bollen och Viktor spelar fram Filip som snyggt spelar in i mitten där Adam har gjort en djupledslöpning och med en enkel petning förbi målvakten så sätter han dit 4-0. Andra uppställningen och undertecknad enades om att det var Champions League klass på det målet :-). 5 minuter senare får Viktor bollen i straffområdet och sätter snyggt dit 5-0. Andra uppställningen kommer in och fortsätter med det fina passningsspelet. Mitt i andra halvleken får Ture sätta dit 6-0 från nära håll, vilket var hans första mål i BP-tröjan. Utdelningarna som inte kom i första halvlek kom nu i stället i andra halvlek. Efter knappa 15 minuter kommer Filip på högerkanten och spelar in bollen framför mål och vem dyker upp på bortre stolpen om inte Victor Y och han sätter snyggt dit 7-0. Självförtroendet var nu på topp och en dryg minut senare kommer Victor Y till ett avslut nära mål men målvakten räddar. Victor får bollen igen vid förlängd mållinje och då är det för trångt för att få in bollen, så han spelar oerhört smart rakt bak till Viktor N som sätter dit 8-0. Som om inte detta var nog så i matchens sista sekunder så passningsskjuter Alvin in bollen från högerkanten och Ture lyckas inte få foten på bollen, men det gör inget för bollen går in vid bortre stolpen och matchen slutar 9-0. Det var också Alvins första mål i BP-tröjan.

Det är med en oerhörd stolthet man coachar killarna idag. Förra matchen på Älvsjö IP hade vi ett mycket bra passningsspel men idag var det ytterligare ett snäpp bättre. Tack killar för uppvisningen!!

Träning på måndag och onsdag för att sedan spela match nästa söndag mot Stocksund.